WERKEN APPS ECHT VOOR EEN BETERE NACHTRUST?

ciruelas
PRUIMEN, OM HET VERKEER TE REGULEREN
april 8, 2020
colageno
WAT IS COLLAGEEN EN WAAR KUNNEN WE HET VINDEN?
april 8, 2020

WERKEN APPS ECHT VOOR EEN BETERE NACHTRUST?

Het is 8 uur ’s ochtends. Jimena *, net 22 jaar oud, arriveert bij de EPS, op 10 minuten van haar huis.

 Hoewel ze twee maanden wachtte op een afspraak met een slaapspecialist, ‘zei ik steeds opnieuw om te worden ingeroosterd’, zegt ze, herinnert ze zich dat ze een uur in de plastic stoel van het medisch centrum zat voordat ze met haar sprak de specialist.

Wanneer ze eindelijk wordt geroepen om te worden gezien, somt Jimena haar smartwatch en Huawei-smartphone op om de dokter alle statistieken te laten zien die ze heeft verzameld over haar slaapuren.

Enkele maanden begon ze de mogelijkheden te verkennen die haar mobiele telefoon haar bood om haar slaapkwaliteit te meten en ze kwam naar het consult om de gegevens te confronteren met de mening van de dokter.

‘De mobiele telefoon vertelt me ​​de uren dat ik licht heb geslapen, een continuïteit van diepe slaap, het aantal keren dat ik’ s nachts wakker word en mijn ademhalingskwaliteit ‘, zegt hij, terwijl hij alle statistieken op zijn mobiele telefoon laat zien.

 De dokter bekeek zijn slaappatroon dat Jimena hem via de applicatie had gegeven, zodat hij niet drie keer om een ​​afspraak hoefde te vragen, dat wil zeggen negen maanden wachten, om te concluderen dat hem slaap van slechte kwaliteit was gegeven. Het is te wijten aan periodes van angst, veroorzaakt door stadsverkeer, werkstress en andere persoonlijke problemen, die iedereen kan hebben. Nu hij uit de afspraak is, heeft hij een formule die hem vertelt dat hij één pasta per dag moet nemen om angstaanvallen te voorkomen en zo zijn slaapkwaliteit te verbeteren.

 Ondertussen wacht de EPS op nog eens 50 patiënten die geen smartwatch of mobiele telefoon hebben die de minuut per minuut van hun slaap volgt, maar die met de illusie gaan om wat meer te slapen met het advies van de specialist.

Zijn apps en technologie een oplossing voor slaapproblemen?

‘Het is niet zo dat er toepassingen zijn die je helpen om te slapen. Dit zijn hulpmiddelen die patiënten nodig hebben om hun hartslag, zuurstofsaturatie en bloeddruk te controleren, wat de arts helpt een idee te hebben van wat slaap van slechte kwaliteit kan veroorzaken “, zegt Dr. Karem Parejo, specialist in slaap medicijn.

  Het waarschuwt natuurlijk dat de applicaties die de gebruiker dwingen om het scherm te zien, niet werken vanwege hun blauwe licht. ‘Dit licht beïnvloedt de aanmaak van melatonine, wat het lichaam helpt in slaap te vallen. Hoewel er mobiele telefoons zijn die ’s nachts een filter bevatten, is het het beste om de schermen voor het slapengaan te vermijden’, legt Parejo uit.

Angst aan de basis van slaapproblemen

Als je de winkel van je Google Play of de App Store ziet, zul je merken dat de slaaptoepassingen direct gerelateerd zijn aan die van yoga, mindfulness en meditatie. Dit komt omdat de meeste slaapstudies hun problemen hebben gekoppeld aan hoge niveaus van stress.

“De mechanismen waarmee angst en stress worden veroorzaakt, genereren een cascade van biologische gebeurtenissen die plaatsvinden op hormonaal en neuronaal niveau, daarom treden er veranderingen op in de segregatie van stoffen zoals cortisol, die slaap remmen en onderdrukken, evenals de productie van prolactine en serotonine ”, beschrijven de experts van de National Sleep Foundation.

Dat is de reden waarom de meest effectieve toepassingen en gadgets op de markt je zullen laten mediteren, naar de geluiden van de natuur luisteren en zelfs in de lotuspositie gaan zitten, zoals wordt gedaan in yoga-oefeningen.

‘Het komt ook voor dat mensen niet kunnen slapen omdat ze een liedje of probleem in gedachten hebben dat keer op keer rond gaat. Deze toepassingen zijn dus relevant, omdat ze helpen het lichaam te ontspannen, beter te ademen en de geest bezig te houden met een ander onderwerp dat veel meer voldoening schenkt dan een schuld ”, legt Parejo uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.