GEDECOREERDE HOUTEN SERVETRINGEN OM DE TAFEL OP FEESTJES TE VERSIEREN

692105-cozylivingroom-650-4ebd8878f3-1484640231
7 GOUDEN REGELS VOOR INTERIEURONTWERP
april 8, 2020

GEDECOREERDE HOUTEN SERVETRINGEN OM DE TAFEL OP FEESTJES TE VERSIEREN

Deze gedecoreerde houten servetringen zijn niet alleen ideaal om de tafel te versieren tijdens deze feestjes, maar ook om dat speciale tintje te geven dat de aandacht van uw gasten zal trekken bij al uw feesten thuis.

Zo kun je ze bijvoorbeeld voor de New Years of Kings tafel versieren met sterren, in rood en wit zoals snoeprietjes, of met glimmende strass steentjes, maar je kunt ze ook personaliseren met andere motieven zoals initialen, tekeningen, namen …, het is gewoon een kwestie van het vinden van de juiste voor elk feest (bruiloften, doopfeesten, jubilea …).

Stap 1. Materialen en voorbereiding van servetringen

Om te beginnen heb je de volgende materialen nodig: houten servetringen (ongeveer 4 cm in diameter), die je vindt in keukenwinkels, doe-het-zelfcentra en ook in handwerkwinkels; een Dremel VersaTip borstellasmachine; een kartonnen of houten basis om de servetringen in te spuiten; steentjes bevestigen; gekleurd poeder en lijm voor embossing; acryl- of spuitverf.

Plaats de servetringen op de kartonnen basis en spuit ze royaal met de spuitverf. Kies de kleur die je het leukst vindt om het uiterlijk van houten servetringen te personaliseren. Spuitverf heeft als voordeel dat het zeer goed verspreid is en sneller is dan het aanbrengen van acrylverf, maar dat is aan jou. Laat in beide gevallen na het aanbrengen alle servetringen goed drogen.

Stap 2. Teken de gekozen motieven

Teken diagonale lijnen op een of twee centimeter van elkaar op de servetring. Breng met een fijn penseel lijm aan voor reliƫfdruk in alternatieve ruimtes, zodat je het uiterlijk krijgt van een snoepgoed.

Stap 3. Breng het gekleurde poeder aan


Spuit het embossingpoeder over de ruimtes waar je de lijm hebt aangebracht. In dit geval is gekozen voor rood poeder, een kleur die heel goed herkenbaar is bij deze feestdagen. Eenmaal aangebracht, kan het losse poeder worden verwijderd door er een schone borstel overheen te strijken.

Stap 4. Zet het poeder in elke servetring

Verhit vervolgens met behulp van een stok (om te voorkomen dat u uw hand verbrandt) het poeder met het Dremel VersaTip heteluchtmondstuk totdat het smelt. Wanneer het is afgekoeld, blijft het poeder stevig en stevig aan de servetring plakken. Om ervoor te zorgen dat het binnenste deel van de servetring niet vuil is met het poeder, bekleedt u het voordat u warmte aanbrengt met een beetje bodybuilderstape.

Stap 5. Andere graveervoorstellen

Er zijn geen grenzen aan uw fantasie bij het decoreren van deze servetringen. Als je liever iets helderder hebt, kun je strass steentjes gebruiken op het gedeelte van de servethouder dat je wilt. Gebruik in dit geval het Dremel VersaTip-gereedschap met de soldeerpunt, hiermee kunt u de lijm aan de achterkant van de stenen verwarmen totdat ze stevig aan de houten servetringen blijven plakken.

Als u deze tool niet heeft, kunt u een heet siliconenpistool gebruiken om de stenen te bevestigen. Een alternatief voor steentjes en glitterpoeder zijn tekeningen op hout, wat ook effectief kan worden gedaan met de Dremel VersaTip pyrograaf. Als deze tool ontbreekt, kunt u deze altijd toevoegen aan uw Three Kings-kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.