WATERMELOEN, REHYDRATEERT BIJ UITSTEK

colageno
WAT IS COLLAGEEN EN WAAR KUNNEN WE HET VINDEN?
april 8, 2020
Moroccan-Kitchen-2
KAMER VAN DE WEEK : WARM HOUT EN MAROKKAANSE ACCENTEN IN DEZE MINIMALE KEUKEN
april 8, 2020

WATERMELOEN, REHYDRATEERT BIJ UITSTEK

Het is een van de meest verfrissende vruchten die er zijn. Het nemen van een schijfje koude watermeloen zorgt voor een stimulerend anti-hitte effect, ideaal voor verstikkende zomermiddagen. Maar ook is deze vrucht zeer hydraterend, caloriearm, slechts 30 calorie├źn per 100 gram en een geweldige bron van carotenen.

Watermeloen is een zeer hydraterende vrucht die ons in staat stelt vloeistoffen te vervangen omdat het een hoog gehalte aan water bevat dat rijk is aan minerale zouten (kalium, calcium, natrium, magnesium, enz.). Wat meloen betreft, heeft watermeloen een voordeel, en dat is dat het veel meer carotenen biedt, goed voor de huid en een gezonde en natuurlijke bruine kleur.

Het witte deel van de watermeloen dat zich tussen de groene schil en de rode pulp bevindt, kan worden gebruikt voor salades omdat het een komkommerachtige smaak heeft en zelfs wordt gebruikt om jam te maken.

Om de verteerbaarheid te verbeteren, is het beter om watermeloen tussen de maaltijden in te nemen, indien mogelijk alleen, en het niet te mengen met meloen of druiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.