WAT IS COLLAGEEN EN WAAR KUNNEN WE HET VINDEN?

WERKEN APPS ECHT VOOR EEN BETERE NACHTRUST?
april 8, 2020
WATERMELOEN, REHYDRATEERT BIJ UITSTEK
april 8, 2020

WAT IS COLLAGEEN EN WAAR KUNNEN WE HET VINDEN?

colageno

Over collageen wordt algemeen gesproken als de kracht achter een jonge huid en gezond haar. Wat is het en waar kunnen we het vinden?

Collageen is een eiwit dat bestaat uit aminozuren en de organen elasticiteit en flexibiliteit geeft. Vanuit esthetisch en cosmetisch oogpunt is collageen synoniem met jeugd en schoonheid. Hoewel het van vitaal belang is voor de huid, bevindt het zich ook in het kraakbeen en pezen en botten. Het speelt een zeer belangrijke rol, niet alleen in de jeugd van de huid, maar is fundamenteel in de jeugd van het lichaam en flexibiliteit.

De verslechtering van de collageenvezels zorgt ervoor dat expressielijnen verschijnen en verlies van elasticiteit in de huid.

Hoewel er geen exacte leeftijd is, wordt er gezegd dat vanaf de leeftijd van 25 jaar de eerste tekenen van slijtage van collageen optreden, maar het hangt allemaal af van de zorg en gewoonten die men tijdens het leven heeft. En wanneer collageen verloren gaat, verliezen de zwakkere weefsels dikte en elasticiteit.

De productie van collageen wordt beïnvloed door de consumptie van suiker, overgewicht, zon, overmatige sport (topsporters genereren stress tijdens fysieke activiteit) slecht dieet, gebrek aan rustgevende slaap, vermoeidheid en sommige medicijnen, hormonen in voedingsmiddelen, bewerkte voedingsmiddelen , verlies van water of uitdroging!

Het is belangrijk om gedurende de dag constant water te consumeren.Het gebruik in het menselijk lichaam is elasticiteit en stevigheid in de weefsels, ze maken deel uit van de botten, pezen, gewrichten en huid.

Het maakt deel uit van het bindweefsel dat de spieren en vitale organen omringt.

Dit zijn enkele van de meest effectieve voedingsmiddelen bij de productie van dit belangrijke eiwit:

– Gelatine: het bestaat voor bijna 90% uit collageeneiwit en bevat ook weinig calorieën.

– Vruchten rijk aan vitamine C: Vitamine C is essentieel voor het uitvoeren van een vitaal chemisch proces voor de productie van collageen: de doorgang van proline in hydroxyproline naar lysine in hydroxylysine in verband met de vorm van collageen.

– Voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte: Selderij, zwarte of groene olijven, komkommers, enz. Zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan zwavel.

– Sojamelk en kaas: Deze voedingsproducten zijn belangrijk voor collageen omdat ze binnen hun samenstelling genisteïne bevatten, een isaflavon afgeleid van soja, met oestrogene effecten. Het is een goede reisgenoot om de context van collageenproductie te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.