7 GOUDEN REGELS VOOR INTERIEURONTWERP

MET DE DECORATIEVE TREND ATLANTISCHE KUST VAN MAISONS DU MONDE KUNNEN WE EEN BIJNA ZOMERSE SFEER CREËREN ZONDER VAN HUIS TE GAAN
april 8, 2020
GEDECOREERDE HOUTEN SERVETRINGEN OM DE TAFEL OP FEESTJES TE VERSIEREN
april 8, 2020

7 GOUDEN REGELS VOOR INTERIEURONTWERP

692105-cozylivingroom-650-4ebd8878f3-1484640231

Als we thuis zijn of vrienden uitnodigen, willen we dat de omgeving gezellig is en een lust voor het oog is. En ook zodat onze bezoekers met open mond blijven zitten en zeggen: “Wow! Je huis is ongelooflijk!”.

Hiervoor is het niet nodig om een ontwerper uit te nodigen, want als je de basisregels kent, kun je zelf een mooi, gezellig en stijlvol interieur creëren.

  1. Bepaal wat het doel van de kamer is:

Het eerste dat u moet bepalen, is wat de bestemming van de betreffende kamer is. Geen dure verbouwing of meubels maken uw huis gezellig en comfortabel om in te wonen als het ontwerp slecht doordacht is.

  •  Denk na over de omgeving die u wilt creëren:

Bedenk voordat u begint met het ontwerpen van uw huis, welke omgeving u in die ruimte wilt creëren en hoe u zich daar wilt voelen: ontspannen of vol energie. Het is erg belangrijk om te overwegen of die ruimte alleen voor jou is of dat je ook indruk wilt maken op je gasten.

  • Symmetrie en balans voor harmonie:

Als je een asymmetrische ruimte hebt, heb je twee opties om het er harmonieus uit te laten zien: probeer een vals gevoel van symmetrie te creëren of accentueer de eigenaardigheden ervan.

  • Kleur en textuur altijd bij elkaar:

Je moet ze samen analyseren, omdat het ene de perceptie van het andere beïnvloedt.

  • Verlichting is het meest sensuele onderdeel van interieurontwerp:

De juiste verlichting weerspiegelt je stemming en verandert de sfeer van de ruimte. Licht beïnvloedt onze emoties en gedachten. Met behulp van verlichting kun je alles creëren.

  • Details bepalen het interieur

Het is alles wat van uw huis een echt thuis maakt. Probeer je mentaal het eindresultaat voor te stellen.

  • Laat u omringen door wat u het beste bevalt:

We zijn allemaal slaven van onze gewoonten en vaak vinden we het moeilijk om voorwerpen los te laten die bepaalde emoties in ons oproepen. In feite hoeft u dat niet te doen. Je hoeft ook niet altijd iets nieuws te kopen. Het belangrijkste is om een geschikte plek te vinden voor wat we leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.