WAT IS REINIGING VAN MELK OF MICELWATER BETER?

2560_3000 (1)
BALKONS EN TERRASSEN ZIJN PROTAGONISTEN GEWORDEN TIJDENS HET CORONAVIRUS. 8 TIPS OM ZE MOOI TE MAKEN
april 8, 2019
HYALURONZUUR IN COSMETICA
april 8, 2020

WAT IS REINIGING VAN MELK OF MICELWATER BETER?

Melk of micellair water reinigen? dat is de vraag … waarmee hij valt met het bloedige coronavirus. Ik laat je informatief lezen en met genegenheid schrijven om onze dagen op te vrolijken. We weten allemaal hoe belangrijk het is om make-up te verwijderen voordat je gaat slapen, en ik zal het je niet uitleggen, omdat het is geschreven en gesproken in alle schoonheidsmedia. Maar ik kom vaak twijfels tegen over welke producten ik moet gebruiken in het make-up verwijderingsritueel.

Er zijn veel producten op de markt om make-up te verwijderen en het kiezen van de juiste is geen gemakkelijke taak. Jaren geleden was het gebruikelijk om reinigingsmelk te gebruiken, maar toen het micellaire water arriveerde, verdrongen ze de andere producten en ik weet niet of je het wist, maar het is niet geschikt voor alle huidtypes. In deze post leg ik de verschillen uit tussen de twee producten, welke skins ze gebruiken en enkele aanbevelingen:

verschil tussen reinigende melk en micelwater:

Wat is reinigingsmelk?

Het is een make-up remover / reiniger (je hoeft geen make-up te hebben om het te gebruiken) met een dichte textuur, vergelijkbaar met yoghurt. Een van de belangrijkste voordelen is dat het niet alleen make-up verwijdert en reinigt, maar ook de huid hydrateert en respecteert. Het wordt aangebracht met een wattenschijfje en verwijderd met water en een handdoek, beter als het is gemaakt van microvezel. Het heeft meestal een formule met zachte en sterk hydraterende eigenschappen. Het laat een zeer zacht huidgevoel achter, zonder uit te drogen, en daarom is het aangewezen voor een droge en rijpere huid.

De reinigingsmelk verwijdert de onzuiverheden en deze worden weggespoeld met het wattenschijfje of de mousseline. Naar mijn mening is het effectiever bij het reinigen dan micellair water.

Wat is micellair water?

Micellair water is een reiniger / make-up verwijderaar voor alle terreinen die make-upresten en onzuiverheden verwijdert dankzij deeltjes die micellen worden genoemd. Ze trekken vuil van het gezicht als een magneet. Ze reinigen en verstevigen de huid en zijn geschikt voor de gevoelige huid.

Uit mijn eigen ervaring denk ik dat micellair water geweldig kan zijn voor het opruimen van ochtendonzuiverheden, of als een make-upremover om puin op te ruimen, maar niet de enige make-up remover / reiniger. Om de huid volledig schoon te maken, moet je meer stappen volgen en een vette make-upremover gebruiken voor de dikte. Het is effectiever in combinatie met een vette huid, omdat het de huid uitdroogt, hoewel de bedrijven anders zeggen.

Bij een rijpe, droge, normale en vochtarme huid is het veel beter om reinigingsmelk te gebruiken vanwege het hoge hydraterende vermogen.

Micellair water is bedoeld voor een gecombineerde en vette huid omdat ze de huid matteren. Houd er ook rekening mee dat mensen die dagelijks make-up opdoen en die elke avond hun gezicht moeten reinigen, dit niet alleen met micellair water moeten doen. Micellair water verwijdert make-up niet volledig, maar verwijdert het vet van de huid en de rest van het vuil dat we gedurende de dag ophopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.