BALKONS EN TERRASSEN ZIJN PROTAGONISTEN GEWORDEN TIJDENS HET CORONAVIRUS. 8 TIPS OM ZE MOOI TE MAKEN

WAT IS REINIGING VAN MELK OF MICELWATER BETER?
april 8, 2020

BALKONS EN TERRASSEN ZIJN PROTAGONISTEN GEWORDEN TIJDENS HET CORONAVIRUS. 8 TIPS OM ZE MOOI TE MAKEN

2560_3000 (1)

Met de opsluiting van het huis als gevolg van de uitbreiding van het coronavirus, zijn balkons en terrassen weer prominent geworden. Naast een reliëfruimte om tijdens telewerken uit te rusten, is het balkon of terras ruimtes geworden voor interactie met de buren.

Sommige buren die we niet kenden en die we nu dag na dag begroeten wanneer 20:00 uur arriveert en de Spanjaarden massaal uitgaan om het resistiré te zingen of om te applaudisseren en het gezondheidspersoneel, de medewerkers van de supermarkten te bedanken, aan vervoerders … aan alle mensen die dit land ondanks alles draaiende houden.

Feit is dat deze ruimtes opnieuw centraal staan in ons leven. En aangezien deze situatie helaas nog lang zal duren, is er niets beter dan ze in te richten om ze mooi te maken, ervan te genieten op dagen met mooi weer, en ze trouwens om te toveren tot een ontmoetingsplek (zelfs op afstand) met de buurt.

Kies de stijl: minimaal, feestelijk, chill, landelijk, romantisch, natuurlijk … kies de stijl die het beste bij je past, want dat zal de elementen bepalen die de scène zullen vormen.

Vul het balkon met planten: met potten die aan de reling hangen, met verticale tuinen geïnstalleerd op houten constructies of op rasterpanelen … om nog maar te zwijgen van de kleine bomen.

Kies het meubilair: metaal, hout, natuurlijke vezels … U kunt kiezen tussen vast meubilair of vouw- en stapelmeubilair om ze gemakkelijk te verzamelen.

Heeft u een klein balkon? Koop een kleine klaptafel en plak deze aan de reling of de muur om ruimte te besparen.

Verlichting is essentieel: naast de meer functionele verlichting, kunt u ook LED-lichtslingers installeren om een warme en andere sfeer te creëren.

Textiel voor op het balkon: Als we het super comfortabel willen hebben in de woonkamer, moet het balkon of terras er een verlengstuk van zijn. Kies kussens, dekens of tafelkleden om je buitenruimtes aan te kleden. Combineer ze en plaats een stuk met meer kleur om te contrasteren. Tapijten zijn ook een must om het balkon of terras te versieren

De hoeken, goed gebruikt: plaats een hoekplank of een plantenbak om van elke hoek te profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.