ONTWERPRESOLUTIES : AANKOOP VAN ORIGINELE KUNSTWERKEN

Moroccan-Kitchen-2
KAMER VAN DE WEEK : WARM HOUT EN MAROKKAANSE ACCENTEN IN DEZE MINIMALE KEUKEN
april 8, 2020
INSPIRATIE OM DIT WEEKEND THUIS EEN MOOIE TAFEL TE DEKKEN MET HET NIEUWSTE VAN H&M HOME
april 8, 2020

ONTWERPRESOLUTIES : AANKOOP VAN ORIGINELE KUNSTWERKEN

Dus ik begon eerder deze maand een hele post met de titel ‘Design Resolutions’ en realiseerde me dat het misschien een betere serie zou worden dan een eenmalige post !? Dus hier ben ik, ik breng je de eerste met een resolutie die ik vorig jaar eigenlijk had, en (wonderbaarlijk) daadwerkelijk voltooid! In de toekomst ga ik ze met je delen terwijl ik ze aan het chippen ben voor ons eigen huis.

De resolutie? Voeg meer originele kunstwerken toe aan elke kamer in het huis.

Waarom het belangrijk is: kunst is persoonlijk. Het zal niet met iedereen spreken, maar het zou tegen jou moeten spreken. Daarom is het een van de belangrijkste factoren bij het onderscheiden van uw ruimte. Je hebt misschien een bank die op die van iedereen lijkt, maar met een origineel kunstwerk erop, zal het de kamer volledig transformeren, misschien zelfs het kleurenpalet of het brandpunt van de ruimte.

The Challenge: Originele kunst is niet goedkoop. Het zou ook niet moeten zijn. Dat gezegd hebbende, terwijl je misschien in een paar sleutelstukken kunt investeren, kun je ook kringloopwinkels, vintage winkelcentra of online sites zoals EBTH of Etsy kopen voor betaalbare kunstwerken.

Mijn aanpak: de afgelopen twee jaar heb ik langzaam kleine kunstwerken verzameld terwijl ik ze tegenkwam, maar toen ik er een prioriteit van maakte, heb ik mijn spel opgevoerd. Ik maakte een bladwijzer voor kunstsites waar ik van hield. Ik maakte er een punt van om minstens één keer per maand de vintage winkelcentra in Seattle binnen te gaan om naar edelstenen te zoeken. Ik begon artiesten op Instagram te volgen die zouden posten wanneer ze nieuwe stukken te koop hadden. Ik ontdekte een paar geweldige kunstgalerijen, zowel lokaal als elders. En toen probeerde ik zo geduldig mogelijk te zijn bij het kopen.

In onze woonkamer is deze muur een altijd draaiende ruimte voor mij geweest om met mijn kunstwerken te spelen terwijl ik ze verzamel. Het is een leuke ruimte om te hebben – en ja, er zijn een heleboel gaten in deze muur. Ik ben niet een van die mensen die zal wachten tot ik elk perfect stuk heb om een ​​galeriewand op te maken en vast te spijkeren. Ik geniet van het proces van verzamelen in de loop van de tijd, waardoor items op hun natuurlijke plaats in de line-up kunnen vallen.

De twee stukken die hier constant zijn, zijn de bovenste kleine aquarel van Kate Roebuck en een prachtig wit olieverfschilderij van Ashleigh Ninos waar mijn foto’s nooit recht aan doen omdat ze altijd de textuur uitblazen. Ik vind het leuk dat het een klein rustig moment naast de tv biedt, vooral als het aan staat. Het blauw op linnen schilderij is van Shannon Duley via de Gregg Irby Gallery, wat zo’n leuke bron is om originele kunst te kopen, omdat ze worden verzonden! De John Lennon-poster was een vintage winkelvondst – hij komt van de Imagine LP. Omdat het zo groot is, heb ik het gewoon ingelijst om een ​​beetje geld te besparen!

Hoewel vintage altijd een geweldige manier is om met kunst om te gaan, is het soms gemakkelijker om nieuwe artiesten te vinden en ze te stalken totdat iets waar je van houdt opduikt! Dit is waar Instagram echt voor mij werkt, en hoe ik een van mijn meer recente aankopen vond, deze scène van, Michelle Morin. Ik lieg niet als ik zeg dat ik haar voor altijd volg. En dan opeens, op een dag, was het daar. Iets over de compositie riep me net. Ik had er niet meteen het geld voor, maar toen ik er bijna een maand later naar vroeg, was het nog steeds beschikbaar en ik maakte haar de mijne! Soms moet je het risico lopen een stuk te verliezen als de timing niet klopt. Het kan hartverscheurend zijn, maar zo geweldig als het lukt!

Een andere bron die ik gebruik is Chairish – er staat zoveel kunst op die site! Ik vind het leuk om door de sectie ‘kunstenaarscollectief’ te bladeren, waar ik het gedurfde, moderne stuk in onze eetkamer van Jason Trotter vond, dat op het punt staat naar onze studio te verhuizen. Ik heb ook zoveel stukken van mijn goede vriendin Jennifer Ament in huis. Ze draaien constant, maar je hebt er misschien een aantal gezien in onze slaapkamer! Ten slotte blader ik graag door de ‘Under $ 800’-sectie van Uprise Art, en heb ik momenteel te veel stukken favoriet daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.