VERMIJD HET CONSUMEREN VAN VETTEN EN ANDERE GEWOONTEN DIE GEZOND LIJKEN MAAR DAT NIET ZIJN

AVOCADO, MET ANTI-CHOLESTEROL EFFECT
april 8, 2020
ciruelas
PRUIMEN, OM HET VERKEER TE REGULEREN
april 8, 2020

VERMIJD HET CONSUMEREN VAN VETTEN EN ANDERE GEWOONTEN DIE GEZOND LIJKEN MAAR DAT NIET ZIJN

Over het algemeen kunnen we geloven dat sommige gewoonten gezond zijn, maar de realiteit is anders. We vertellen je drie gevallen om voorzichtig te zijn.

Soms denken we dat de nieuwe gewoonten die we in onze routine opnemen, gezond zijn. Dit is echter niet altijd het geval. Hoewel we van mening zijn dat ze in orde zijn, moeten we met sommige ervan voorzichtig zijn om geen gevolgen op lange termijn te hebben.

Tienduizend stappen per dag lopen helpt de gezondheid niet op magische wijze.

Uit een studie van de Brigham Young University in Utah, Verenigde Staten, bleek dat het nutteloos is als iemand meer dan tienduizend stappen per dag loopt als hij geen andere gezonde gewoonten heeft.

 Onderzoekers van de afdeling bewegingswetenschappen van BYU bestudeerden samen met collega’s van de afdeling voeding, diëtetiek en voedingswetenschappen 120 studenten tijdens hun eerste zes maanden college terwijl ze deelnamen aan een stappentellingsexperiment.

Deelnemers liepen gedurende 24 weken 10.000, 12.500 of 15.000 stappen per dag, zes dagen per week, terwijl de onderzoekers hun calorie-inname en gewicht vastlegden. “Oefening alleen is niet altijd de meest effectieve manier om af te vallen”, zegt hoofdauteur Bruce Bailey, hoogleraar bewegingswetenschap aan BYU.

 “Als de stappen worden gevolgd, kan dit een voordeel zijn bij het verhogen van de fysieke activiteit, maar uit ons onderzoek bleek dat dit niet zal leiden tot gewichtsbehoud of het voorkomen van gewichtstoename.”

Kortom, wandelen is goed voor de gezondheid en het valt niet te ontkennen dat het een gezonde gewoonte is, maar om effectief te zijn, moet je ook rekening houden met je dieet en de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt.

Vermijd vetten bij maaltijden.

Er is een denkbeeldige dat vetconsumptie ten koste van alles moet vermijden. Dit is echter niet altijd een goede gewoonte.

Het blijkt dat er vetten zijn die “goed” zijn en die deel uitmaken van een goed dieet. Uit een onderzoek van de American Heart Association bleek dat veel mensen bezuinigen op dierlijke vetten om ze te vervangen door andere, “gezondere” vetten, wat leidt tot consumptie van suikers, geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetten. Hoewel het nodig is om de consumptie van dierlijk vet te verminderen, is het noodzakelijk om het te vervangen door plantaardige vetten die het lichaam helpen, zoals olijfolie of noten, die een bron zijn van Omega 6.

Wat het team dat deze studie deed, onder leiding van Frank M. Sacks, hoogleraar cardiovasculaire ziektepreventie aan de Harvard TH Chan School of Public Health, aanbeveelde, is dat een goed dieet gericht moet zijn op de mediterrane stijl, met afwisseling van voedingsmiddelen uit planten en plantaardige oliën, volle granen zoals bruine rijst en veel fruit en groenten.

Consumeer plantaardige melk.

  De mens is het enige dier dat op volwassen leeftijd melk blijft consumeren, aangezien zoogdieren dit voedsel alleen nemen terwijl ze zich in de groei- en vormingsfase bevinden. Sommige mensen hebben moeite met het goed verteren van melk en lactose, dus vervangen ze dit voer door plantaardige melk, maar je moet ook oppassen.

Voor Victoria Lozada, voedingsadviseur, is het essentieel om de ingrediënten van de dranken die we consumeren te raadplegen, aangezien “sommige groentedranken meer suikers en kunstmatige siropen bevatten, vooral gearomatiseerde siropen, met chocolade en andere”.

Om deze reden is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn met het voedsel dat wordt geconsumeerd en de ingrediënten waarmee ze zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.